La gat kity

La gata Kitty. Foto de Sònia Serra.

Kity és una gata de carrer que ha aconseguit colar-se en la vida de la meva família seguint una estratègia un xic peculiar. No parar de miolar i donar pena. Així aconsegueix que li donem de menjar i aixopluc, encara que sigui només per a que calli. Però tot i així no calla. I cada cop l’atipem més. Fins que els tips d’ella siguem nosaltres i amb un cop de mànega la fotem fora. De moment, però, la Kitty ens ha adoptat.

Aquesta estratègia, la de demanar insistentment i fer pena l’utilitza més d’un. Per exemple aquell que té un amic informàtic, “el pringat”, i li demana pel morro que li repari l’ordinador. Ja que tenir coneixements d’informàtica porta aquest risc. És una qüestió d’insistir i donar pena. A voltes simplement donar pena.

Els catalans hauríem, potser, seguir la mateixa estratègia que la Kity per a reclamar el que és nostre. Insistir i donar pena. Especialment ara que sabem del cert que som una colònia, Peces Barba dixit. I que en tenim per dies, vist que no depèn de nosaltres, segons la Constitució, que per això es va fer, Peces Barba dixit.

Són faves contades, de Catalunya surt uns 16.400 mil·lons que no retornen. Un 8’4% del PIB. Però per altra banda la Generalitat té un dèficit de 5.400 mil·lions que l’obliga, entre altres, a retallar la despesa en sanitat un 10%. És a dir, que als catalans ser espanyols ens surt molt car. Un luxe diria jo. El doble del que aporten els Länder alemanys a la solidaritat del seu estat, en proporció, el 4% del seu PIB.

I a sobre els hi tens que aguantar les brometes del Sr. Peces Barba. De cornuts i pagar el beure, vaja.

Així doncs, el que cal fer, en previsió de la majoria absoluta del PP i que no serà possible la política del pacte, és fer-se molt pesat , però molt pesat i fer molta pena a Madrid. Una estratègia semblant a la del peix al cove del president Pujol però més insistent. A veure si es cansen de nosaltres i ens fan fora de l’estat i es queden amb Portugal que pel que sembla aniria millor per tots, Peces Barba dixit, sobre tot pels catalans que tindríem un nivell de vida semblant al de Holanda. Inclús a Portugal li aniria millor, vista la situació actual en la que estan. I tots contens.

Anuncis