Etiquetes

,

Les males notícies venen més

Les males notícies venen més

Obres un diari i et deprimeixes. Escoltes la ràdio i tot són “bones notícies”. És difícil, molt difícil sortir de la crisi si només es sembra temor i incertesa. Si hi ha incertesa, es crea desconfiança, la gent no consumeix i les empreses no contracten personal ni inverteixen. Estem cagats.

Jo francament, cada cop escolto menys notícies i més música. Evidentment cal estar informat però coincideixo amb aquells que opinen que la forma de donar les notícies també és opinió.

Conscient o inconscientment la gran majoria dels medis de comunicació treballen per allargar la crisi. Seria fantàstic que hi hagués un diari, o una emissora de ràdio, per exemple, que només donés bones notícies. Sembla ser, però, que les bones notícies no venen. El periodisme sempre ha viscut de les males notícies. Això és un fet.

Un exemple el tenim amb el poc que se n’ha parlat de la solució islandesa a la seva crisi financera. Sembla com si no interessés esbombar-ho. Per a mi és una bona notícia.

No tots els medis es farceixen de males notícies. Normalment les revistes tècniques i de ciències acostumen a divulgar els avanços científics i tècnics que afortunadament fan que la humanitat avanci. També alguns articles d’opinió en diaris o en blogs tracten de aportar solucions.

També hi ha una colla de pronosticadors de mals auguris que millor seria que s’estiguessin callats. Que si el sistema financer s’enfonsarà, que si l’any que ve serà pitjor … La mare que els va parir.

Així, doncs, val més escoltar música. Rectifico, val més escoltar BONA música.

Anuncis