Etiquetes

, ,

Mantenir-ho simple

Fàcil i intuïtiu, simplement correcte

A l’hora de llançar un projecte si pretenem tenir-lo perfectament polit, amb totes les funcionalitats acabades potser no arribarem a acabar-lo mai.
Quan alguna cosa senzillament correcte et serveixi, tria-la. És molt millor que dilapidar recursos, o el que és pitjor, no fer res perquè no et pots permetre una solució complexa.

És allò de KISS, “Keep it simple, stupid!”, especialment dirigit als que som programadors que moltes vegades volem fer les aplicacions amb moltes funcionalitats que l’usuari no aprofitarà i tindrà una corba d’aprenentatge llarga. És a dir que ens oblidem de l’usuari. A voltes és millor que l’aplicació faci una funció bé, a prova de ximples, i no que en faci moltes que compliquen el software, el llançament del producte i el seu manteniment.

És també el cas d’una pàgina web. A voltes n’hi ha prou amb un disseny minimalista, que tingui el contingut mínim suficient i usable. Que permeti la posta en marxa ràpida. Segurament la solució més correcte serà la més simple, en canvi si vols fer el gran projecte, el tema es pot fer etern.

Menys és més.

Anuncis