Etiquetes

,

Pastilles de xocolata

La xocolata aviat serà un luxe

En un article publicat en el diari The Independent s’indica que hi ha una tendència a la disminució de la superfície dedicada a cultivar el cacau en l’Àfrica Occidental. Per tant es possible que d’aquí un parell de dècades s’arribi un pic, com en el petroli, i llavors aquesta matèria primera començarà a ser escadussera..

Doncs seria una llàstima ja que les virtuts del cacau són de sobres conegudes: antioxidants naturals, polifenols, teobromina, el taní i alt contingut de vitamines i minerals, com el fòsfor, aliment del cervell a més de sucres d’assimilació ràpida.

Diversos estudis indiquen que el cacau indueix a la producció d’endorfines, substàncies anomenades de la felicitat, i serotonina, un neurotransmissor que intervé en l’estat d’ànim. Serà per això que diuen que és un substitut del sexe?

A més de tonificar el cos, la xocolata serveis per mineralitzar la pell pel seu alt contingut en minerals com el calci, el potassi i el magnesi, etc

Sembla ser que els productes amb propietats excitants ajuden a desfer els nòduls de greix en cas de mala circul·lació de la sang.

Alerta però, el cacau és un dels component de la xocolata. En estat pur és molt amarg i s’acostuma, doncs, a endolcir.  Per tant cal tenir-ho molt en compte i triar sempre la xocolata negre ja que el percentatge de cacau és més gran. Els afegits, per exemple la mantega, poden no ser tant saludables per al cos.

Anuncis